Excel napredni

Edukacija za napredne korisnike Microsoft Excela je namijenjena svima koji su već upoznati s osnovama korištenja ove moćne aplikacije te žele produbiti svoje znanje i vještine u naprednim značajkama i funkcionalnostima. Tijekom 16-satne radionice, naučit ćete kako optimizirati svoj rad, povećati produktivnost te napredno koristiti Excel kako bi olakšali svoje poslovne procese. U ovoj radionici, naučit ćete kako raditi s naprednijim funkcijama kao što su funkcije VLOOKUP, HLOOKUP, INDEX i MATCH te kako koristiti Pivot tablice za analizu i prezentaciju podataka. Proučit ćemo kako raditi s različitim vrstama grafikona, uključujući i kako napraviti kombinirane grafikone, kako kreirati prilagođene stilove i kako koristiti uvjetno formatiranje. Također ćete se upoznati s alatima za sortiranje, filtriranje i pretraživanje podataka, Pivot tablicama te validacijom podataka u vašim radnim listovima. Naučit ćete kako raditi s različitim vrstama podataka, uključujući tekstualne, brojčane i datumske podatke, te kako koristiti formule i funkcije za izračunavanje i analizu ovih podataka. Također ćete naučiti kako raditi s naprednim formatiranjem teksta, uključujući prilagođavanje stilova, boja i fontova. Ova edukacija održava se u interaktivnom i dinamičnom okruženju, gdje ćete imati priliku postavljati pitanja i razmjenjivati iskustva s drugim polaznicima. Naši edukatori će vam biti na raspolaganju za pomoć i savjetovanje tijekom čitave edukacije, tako da ćete biti sigurni da ćete napredovati u svom radu s Excelom. Nakon završetka ove edukacije, bit ćete osposobljeni za rad s naprednim funkcijama Excela i primjenu vašeg znanja u svakodnevnom radu.


Sadržaj edukacije

 • Naučit ćete raditi s naprednim funkcijama kao što su funkcije VLOOKUP, HLOOKUP, INDEX i MATCH te kako ih kombinirati za rješavanje složenijih problema u analizi podataka.

 • Naučit ćete kako koristiti Pivot tablice za analizu i prezentaciju podataka. Proučit ćemo kako raditi s višestrukim vrijednostima, grupiranjem podataka i korištenjem različitih funkcija za stvaranje kompleksnih izvještaja.

 • Naučit ćete kako raditi s različitim vrstama grafikona, uključujući i kako napraviti kombinirane grafikone, kako kreirati prilagođene stilove i kako koristiti uvjetno formatiranje za izradu dinamičkih grafikona.

 • Naučit ćete kako raditi s naprednim formatiranjem teksta, uključujući prilagođavanje stilova, boja i fontova. Proučit ćemo i kako koristiti uvjetno formatiranje za izradu dinamičkih stilova i kako koristiti složene formule za formatiranje teksta.

 • Naučit ćete kako raditi s različitim vrstama podataka, uključujući tekstualne, brojčane i datumske podatke, te kako koristiti formule i funkcije za izračunavanje i analizu ovih podataka. Proučit ćemo i kako koristiti različite alate za sortiranje, filtriranje i pretraživanje podataka, Pivot tablice te validaciju podataka u vašim radnim listovima.

Ciljevi:

 • Naučiti koristiti napredne funkcije i formule u Excelu, kao što su VLOOKUP, HLOOKUP, INDEX, MATCH i druge.
 • Razumjeti i koristiti Pivot tablice za analizu i prezentaciju podataka.
 • Naučiti raditi s različitim vrstama grafikona, uključujući i kombinirane grafikone, te prilagođavati stilove i koristiti uvjetno formatiranje.
 • Upoznati se s alatima za sortiranje, filtriranje i pretraživanje podataka, te validacijom podataka u radnim listovima.
 • Naučiti raditi s različitim vrstama podataka, uključujući tekstualne, brojčane i datumske podatke, te koristiti formule i funkcije za analizu i izračunavanje tih podataka.
 • Proučiti napredno formatiranje teksta, uključujući prilagođavanje stilova, boja i fontova.
 • Osposobiti se za rad s naprednim funkcionalnostima Excela kako bi se povećala produktivnost i olakšali poslovni procesi.

Cijena:

250€

Trajanje:

16 Sati